La cervesa Beer Nostrum, elaborada per La Cervesera Artesana, amb la col·laboració de Fepromodel, ha estat reconeguda al European Beer Star com la millor cervesa del món en la categoria freestyle. Elaborada amb ingredients locals, com ara cereals conreats a la mateixa zona i aromes que recorden les salines i els camps d’arròs, aquesta cervesa ha sabut diferenciar-se en un mercat creixent. També, certificada, com a Reserva de la Biosfera. Aquesta cervesa destaca per la seua curiosa fermentació, que té lloc a les aigües de la Badia del Fangar, al delta de l’Ebre. Les àmfores es deixen suspeses a les batees del Delta a una profunditat d’entre 4 i 6 metres i sota una pressió constant, durant més de sis mesos.
“Volem que cada glop de Beer Nostrum transporti qui la prova al Delta”, explica Olaf Martí, mestre cerveser i un dels fundadors del projecte. “Apostem per una producció sostenible que respecti l’entorn natural i que, alhora, impulsi l’economia local”.
El procés d’elaboració d’aquesta cervesa artesanal destaca per la seva cura i detall. Cada lot es produeix en petites quantitats per garantir-ne la qualitat, i s’utilitza aigua del Delta, filtrada amb tècniques respectuoses amb el medi ambient.
Compromís amb el territori
A més de la seva aposta per la qualitat, Beer Nostrum està profundament compromesa amb la sostenibilitat. Col·labora amb agricultors locals i reinverteix part dels beneficis en projectes per preservar la biodiversitat del Delta, una de les zones humides més importants d’Europa.