El festival Deltebre Dansa ha quedat ajornat per a l’estiu de l’any que ve davant “la incertesa i les restriccions” de la crisi de la covid-19. Els organitzadors no poden assegurar que el certamen es faci “amb garanties i amb la qualitat de les edicions anteriors”. “No seria just fer-ho a mig gas”, ha apuntat Roberto Olivan, director de Deltebre Dansa. El certamen sol acollir desenes de ballarins i coreògrafs d’altres països, han arribat a participar professionals de 50 nacionalitats i la situació de la pandèmia arreu del món fa inviable celebrar Deltebre Dansa enguany. Olivan ha apuntat que ajornar-lo ha estat “l’única alternativa viable”, tot i que l’aturada és “dolorosa”.
L’organització de Deltebre Dansa 2020 ha fet “el possible” perquè el certamen es pogués celebrar aquest estiu, però, davant l’actual escenari i les restriccions imposades per les autoritats a la celebració d’espectacles públics i la lliure circulació de persones, l’ajornament ha estat inevitable. “La realitat del festival Deltebre Dansa parteix dels professionals de moltes nacionalitats que venen a participar dels cursos. Aquí estem sortint del centre del drama però altres països i continents estan començant i amb el poc temps de reacció que tenim a partir d’ara, el festival amb màximes possibilitats no es pot fer i no és just fer-ho a mig gas”, ha argumentat el corògraf i director de Deltebre Dansa, Roberto Olivan.
L’edició d’enguany s’havia de celebrar del 6 al 19 de juliol. L’organització es compromet a invertir “tota l’energia” en l’edició 2021 perquè el Deltebre Dansa torni a ser un dels epicentres internacionals de les arts escèniques, des del Delta. “Ha estat molt dur ajornar-lo perquè li posem molta estima. El festival tracta amb les emocions. Vivim el nostre treball i la nostra quotidianitat està molt vinculada a les emocions. Haver de treballar molts mesos i ajornar el festival que esperaven milers de persones en moltes ganes ha estat un cop dur”, ha reconegut Olivan. “És la millor decisió que podíem prendre ara mateix”, ha afegit.
Des de Deltebre Dansa també s’assenyala que les arts escèniques “són un dels sectors més afectats per aquesta crisi”, sense previsions de quan es podrà “veure un espectacle i compartir art”. “És un sector amb una enorme fragilitat, que sobreviu gràcies a un teixit professional resilient i passional i el repte serà pensar i repensar noves formes de fer cultura, nous camins per apropar la dansa i les arts del moviment que tant estimem al públic”, apunten.