Aquest dijous, l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) ha celebrat una Taula Institucional a les Terres de l’Ebre, amb la presència de representants territorials del Govern, de l’administració local o de la Cambra de Comerç de Tortosa per donar compte de la seva activitat de recerca i l’impacte que genera. També, per “escoltar les necessitats” del territori, ha precisat el director general de l’IRTA, Josep Usall.
“Necessitem saber quins són aquests reptes, quins són els problemes que té el sector i nosaltres orientem la recerca cap a aquestes àrees temàtiques”, ha subratllat. A banda del cas de la lluita biològica contra la plaga del cotonet de Sud-Àfrica, l’organisme treballa en projectes com la posada en marxa -juntament amb els productors de mol·luscs- d’un viver d’ostres al delta de l’Ebre; la millora de la gestió de les aigües de les badies per al cultiu de mol·luscos i la preservació ambiental a partir de les dades del programa europeu Copernicus; o la recerca per trobar varietats d’arròs resilients que s’adaptin als reptes del canvi climàtic i a les alteracions agronòmiques del terreny.