L’Ampolla viurà aquest diumenge una de les cites més esperades del calendari cultural i turístic: la Festa de la Sega. La jornada, que cada any aconsegueix atreure veïns i visitants, combinarà la recreació dels treballs tradicionals al camp amb activitats lúdiques i gastronòmiques que posen en valor la identitat del municipi i del delta de l’Ebre.
La regidora de Turisme de l’Ampolla, Meritxell Faiges, ha destacat la importància de l’esdeveniment per al municipi: “L’Ampolla viu molt del turisme, i tot el que poguéssim fer perquè la gent quedi contenta i repeteixi experiències al poble és un motiu d’estar contents i de seguir treballant”. Faiges ha explicat que molts visitants aprofiten la celebració per passar uns dies al territori i gaudir d’una tradició arrelada i festiva.
La Festa de la Sega no només recupera l’essència de les feines tradicionals de l’arròs, sinó que també obre la porta a la cultura popular de la zona. Així, les rondalles i jotes improvisades són un dels punts més singulars de la programació: “Hi ha gent que s’anima a cantar, i fins i tot alguns improvisen versos dedicats al públic. És una tradició que encara desperta molta simpatia”, ha comentat Faiges.
Aquests cants, que sovint fan referència a persones del públic i als moments compartits, transformen l’acte en una trobada propera i festiva, reforçant la identitat musical de les Terres de l’Ebre.
La jornada inclourà també una mostra gastronòmica al voltant de l’arròs, on es podran tastar diferents plats elaborats amb aquest producte emblema del Delta. Una combinació que, segons la regidora, fa de la Festa de la Sega “una proposta idíl·lica, perfecta per viure en família o amb amics”.
Aquesta celebració s’emmarca dins de les XXVI Jornades Gastronòmiques de l’Arròs, que se celebren de l’5 de setembre al 5 d’octubre. Durant aquest període, onze restaurants del municipi ofereixen menús especials, amb preus entre 35 € i 50 €, on l’arròs i els productes del Delta són els grans protagonistes.