El Grup d’Acció Local Pesquer Mar de l’Ebre (GALP) ha impulsat per segon any consecutiu els tallers “La Mar de l’Ebre a l’aula”, una iniciativa educativa que vol apropar el sector de la pesca i l’aqüicultura a l’alumnat de primària dels municipis ebrencs.
El projecte ha comptat amb la participació d’unes 600 xiquetes i xiquets de tercer de primària, de les escoles costaneres que van des de l’Ametlla de Mar fins a les Cases d’Alcanar.
Segons el gerent del GALP, Joan Alginet, la proposta va néixer “de la voluntat d’arribar a les noves generacions i fer-los entendre la importància del mar i de l’activitat pesquera al nostre territori”. Els tallers combinen joc i aprenentatge i són totalment gratuïts per a les escoles, finançats en un 70% per la Generalitat de Catalunya i en un 30% per la Unió Europea.
L’activitat ha estat desenvolupada per l’empresa calera Plàncton, Divulgació i Serveis Marins, especialitzada en educació ambiental i coneixement del medi marí. A més, cada alumne ha rebut un receptari de cuina tradicional amb el suport del cuiner Àlex Sancho “Lo Renegat”, per reforçar el vessant gastronòmic i posar en valor el producte pesquer local.
Un altre dels pilars del projecte és la visibilització de la dona en el sector pesquer, mitjançant exemples reals de pescadores del territori. Els tallers, a més, integren valors com la sostenibilitat marina, el consum responsable i la importància del relleu generacional dins del món de la pesca.