El Ple de l’Ajuntament de Deltebre ha estat el primer del territori en aprovar per unanimitat una moció que posa de manifest el compromís del consistori en defensar la continuïtat de les festes tradicionals amb bous en totes les modalitat recollides a la Llei de l’octubre del 2010. La moció, impulsada per Enlairem Deltebre i consensuada amb ERC i PSC, arriba després dels fets del correbou de Vidreres (a Girona), en que diverses persones van resultar ferides i l’animal abatut per la Policia Local. Arran d’estos festes diversos col•lectius animalistes i partits com En Comú GUanyem han posat en entredit la continuïtat dels correbous a Catalunya i han posat en marxa campanyes per abolir els correbous a tot el país. La moció, aprovada a l’ajuntament de Deltebre, deixa clar que la festa amb bous es una tradició antiga que es remunta al segle XVII que s’ha anat adaptant al nous temps.Des de l’Ajuntament de Deltebre s’ha fet arribar al moció a l’Agrupació de Penyes Taurines de les terres de l’Ebre per si volen traslladar-la a altres ajuntament si institucions.
Tal i com estava previst, el deltebrenc Joan Alginet, va ser escollit ahir pesident del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre, el Copate, un organisme que té un pressupost de més de 14 milions d’euros enguany i que és l’ens encarregat de prestar serveis als ajuntaments de les Terres de l’Ebre en matèria de recollida de residus, sanejament, salubritat pública, gestió forestal i gestió de la marca Ebre Biosfera. La candidatura d’Alginet, que ha substituït en el càrrec a l’alcalde de Roquetes Paco Gas, ha rebut el suport dels representants d’ERC, PSC i d’En Comú Guanyem, mentre que Junts per Catalunya s’han abstingut. Més finançament per a la lluita contra el mosquit i la mosca negra, una millor gestió forestal o potenciar la marca Reserva de la Biosfera, són alguns dels reptes del nou president del Copate.
Ahir es va posar el punt i final al Curs Dones Salut i Educació amb l’onzena sessió, una xerrada sobre l’escriptora Maria Aurèlia Capmany a càrrec de la professora de Literatura Catalana de la Universitat Rovira i Virgili – URV, Montserrat Palau Vergés. Després va tindre lloc l’acte de cloenda del curs amb l’assistència, entre altres, del director del Campus Terres Ebre de la URV, Jordi Sardà, l’alcalde de Deltebre Lluís Soler; la coordinadora de l’Institut Català de les Dones., Carme Valls; i les directores del curs.
A partir d’avui es pot visitar a la Biblioteca delta de l’Ebre l’exposició Aloma que r commemora els cinquanta anys de la segona edició d’esta novel•la, de Mercè Rodoreda. L’exposició explica l’obra dins la producció literària de Rodoreda i en el seu context històric, cultural i literari general, així com busca promoure’n la lectura.