L’Ajuntament de Deltebre impulsa i aprova el reglament del projecte de Cessió i Ús d’equipaments informàtics. L’objectiu és que famílies amb pocs recursos i gent gran puguin accedir a aparells electrònics.

Les persones o empreses que tinguin aparents informàtics en desús i que estiguin en bon estat podran cedir-los al nou banc informàtic municipal, portant-lo a l’Espai de Reactivació Socioeconòmica. Els aparells seran revisats i recondicionats i es posaran a disposició de la ciutadania seguint criteris socials. Per beneficiar-se el banc d’equipaments informàtics s’haurà d’emplenar la sol·licitud disponible deltebre.cat o bé a l’Espai de Reactivació Socioeconòmica.

El portaveu del govern municipal, Andreu Curto, assegura que és una mesura que ajudarà a reduir l’escletxa digital que s’ha fet evident arrel de la pandèmia, on cada dia més persones necessites accés a telèfons mòbils, ordinadors i tauletes per gestions diàries, treballar o seguir amb l’educació.

La proposta que forma part del Pla de Reactivació Socioeconòmica també busca donar una segona vida als objectes, i així potenciar reciclatge i l’economia circular.