El departament de Salut ha actualitzat la informació sobre el brot de Deltebre i ja són 13 els positius del brot detectat entre la població jove del municipi. Salut també ha identificat un total de 165 contactes estrets que passaran durant el dia d’avui el cribratge massiu. L’ajuntament ha suspès tots les actes fins a l’1 de juliol. Este és el segon brot entre gent jove que es detecta en una setmana al Baix Ebre.
El departament de Salut ha confirmat que entre els 13 positius hi ha alumnes de l’Institut de Deltebre que el passat 15 de juny van tornar d’un viatge de final de curs a les Illes Canàries. Durant el dia d’avui s’ha ampliat el radi de contactes estrets fins a 165 persones que hauran de passar el cribratge durant el dia d’avui. L’objectiu, detectar casos asimptomàtics i tallar les cadenes de transmissió. Cal recordar que l’Ajuntament de Deltebre ha suspès actes al municipi fins a l’1 de juliol. Des del consistori s’ha demanat “extremar les precaucions” i sobretot s’ ha apel·lat a la “responsabilitat” de tots els afectats en el compliment dels aïllaments per evitar la “propagació” del brot.
Segons Salut el brot detectat entre la població jove de Deltebre no té res a veure amb el detectat a principis de setmana a Tortosa entre joves de 17 a 23 anys. En este cas el brot acumula ja 28 positius.