El Consell Comarcal del Baix Ebre ha impulsat un servei d’acolliment residencial d’urgència. L’ens destina, durant tres mesos, un habitatge a les persones que han perdut la seva casa i que no tenen recursos per pagar-n’hi una de nova. De moment, han adquirit un pis a Camarles, però la previsió és tenir-n’hi també un a Tortosa pròximament.

Aquest és el primer centre d’estada limitada per atendre casos d’urgència que es posa en marxa al Baix Ebre i que el Consell Comarcal ampliarà en un parell de mesos amb un altre pis a Tortosa.

Pel que fa a la durada de l’estada en el servei d’acolliment residencial d’urgència és d’un màxim de 3 mesos, un període durant el qual es facilita l’allotjament i es fa un seguiment de l’evolució i l’ús del servei per part de l’equip de serveis socials del Consell Comarcal del Baix Ebre.

Alonso és una de les persones beneficiades per aquest projecte, fer el pas per ell va ser mudar-se a un nou habitatge, i fer-ho ha estat possible gràcies al servei d’acolliment residencial d’urgència impulsat pel Consell Comarcal del Baix Ebre. La iniciativa posa a la disposició del demandant una llar temporal durant un període de tres mesos, i va dirigida a persones que no disposen de recursos econòmics i d’una xarxa familiar o social sòlida per resoldre la seva situació. Actualment, i després de la crisi ocasionada per la pandèmia, es calcula que fins a un centenar de persones requeririen d’aquest servei al Baix Ebre.

La Diputació de Tarragona també ha col·laborat amb la iniciativa aportant els diners necessaris per moblar el pis. De moment, aquest és el primer immoble residencial d’urgència a la comarca i sol hi viu l’Alonso, però ben aviat el podrà compartir amb cinc persones més. L’ens té previst, pròximament, adquirir un nou habitacle a Tortosa.