Avui ha arrencat el curs escolar 2021-2022, el tercer marcat per la pandèmia de la Covid 19. Amb l’avenç de la vacunació a secundària s’espera que l’entrada del virus a les aules siga molt menor i escoles i instituts mantidran fins a Nadal les mateixes restriccions que el curs passat per a evitar contagis:  entrades esglaonades; grups bombolla; mascareta dins a les aules; i  mesures d’higiene com l’ús de gel hidroalcohòlic.

La única diferència la trobem a l’hora del pati, ja que els alumnes podran traure’s la mascareta si es troben amb el seu grup estable. Així ho han explicat a Delta.cat, Anna Bertomeu, directora de l’Institut de Deltebre i Juan Carlos Ferrer director de l’escola Mediterrani de l’Ampolla:

A secundària, el curs pot ser molt diferent si la majoria de l’alumnat està vacunat, és per això que la directora de l’Institut de Deltebre ha animat les famílies a vacunar els seus fills i filles, ja que podran estalviar-se aïllaments i les quarantenes.

Els centres esperen poder recuperar una certa normalitat al llarg del curs, sobretot a l’hora de poder fer partícips les famílies de la vida als centres. Així ho esperen Àngel Fuster director de l’escola Sant Àngel de Camarles i Esther Royo, directora de l’escola bressol Ferrer i Guàrdia de Sant Jaume:

Este curs també hi ha novetats pel que fa l’oferta formativa, ja que s’ha implantat un nou cicle formatiu a l’Institut de Deltebre, l’anomenat Grau Bàsic de Formació Professional . Així ho explica Anna Bertomeu, directora del centre:

El curs també s’ha inciat amb tota normalitat als centre educatius que el passat 1 de setembre van quedar afectats pels aiguats, entre ells l’escola l’Assumpció de Deltebre que va patir la inundació de les aules d’infantil. En total a Deltebre han estat més de 1.570 els alumnes que han iniciat el curs  distribuïts  entre l’Institut de Deltebre, l’Escola Bressol “l’Hortet”, i els col·legis de l’Assumpció, Sant Miquel i Riumar. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ,acompanyat del tinent d’alcaldia de #DeltebreProjecció, Carlos Serra, i de la regidora de Festes, Equipaments i Actes, Carme Franch, han visitat els col·legis per comprovar les diferents actuacions que s’han efectuat al llarg de l’estiu als diferents centres, com també per reunir-se amb l’equip directiu de les escoles i les AMPES. Al llarg de la seua visita l’lalcalde ha  desitjat un “molt bon curs a tots i totes les alumnes” i ha encoratjat al professorat a “a seguir treballant amb la màxima il·lusió i motivació possible per tal que l’alumnat gaudeixi i assimili els diferents conceptes que han de permetre que superi el curs amb les competències adquirides”.