Més de 500 persones han fet una cadena humana este diumenge a la badia del Fangar, a l’hemidelta nord , per denunciar la regressió que pateix el delta de l’Ebre. Els participants s’ha unit des de la punta del Fangar fins a la platja de Lo Goleró i han omplert gairebé un quilòmetre de distància amb embarcacions, caïacs, plataformes pesqueres i persones.

Els organitzadors de l’acció, el Moviment de lluita pel delta de l’Ebre, han reclamat plans de dragatge a la badia, “ja que a mesura que venen temporals, la punta del Fangar es va tancant més i això provoca que es vaja morint la fauna i tot el musclo i mol·lusc que s’hi produïx i som aquí per reivindicar el dragatge i una gestió de sorres  al Delta”, ha dit Jordi Bertomeu, un del sportaveus de Molde. Des del moviment també reclamen que es protegeixi el delta de l’Ebre que han recordat ocupa un espai equivalent a 1.103,5 Ricardes, l’espai del delta del Llobregat amenaçat per l’ampliació de l’aeroport del Prat. A través d’esta acció, el Molde, també ha demanat que es mantingui l’actual línia de costa, perquè asseguren, el Delta ja no pot retrocedir més. A més, han exigit al govern català i espanyol que implementi el pla contra la regressió de la Taula de Consens del Delta. “El Plan de Protección del Ministeri està amenaçant l’actual línia de costa. Ja no podem perdre més, la regressió fa molts anys que ens afecta i la gent del Delta som aquí per dir que ja n’hi ha prou”.

L’acte ha comptat amb una ampla representació institucional. Hi han estat els alcaldes de les set poblacions del Delta que formen part de la Taula de Consens: Amposta, Deltebre, la Ràpita, Sant Jaume d’Enveja, l’Ampolla, Camarles i l’Aldea. També hi han estat les diputades d’ERC, Maria Jesús Viñas i de Junts, Irene Negre.