Diverses entitats ecologistes han qüestionat i s’han mostrat molt crítiques amb el projecte de la salinera INFOSA que preveu construir un moll marítim a la Punta de la Banya per a garantir una via marítima d’extracció de la sal, que es produeix a les salines de la Trinitat. Els ecologistes consideren el projecte sobredimensionat i qüestionen la compatibilitat de l’activitat amb la protecció de l’entorn.

El moll que planteja INFOSA a la Punta de la Banya tindrà una llargada d’1,4 quilòmetres, amb una base de 17 metres d’amplada i una ocupació marina de 17.000m2. Els ecologistes consideren el projecte sobredimensionat i adverteixen que el moll farà la funció d’un dic: tallant la circulació de l’aigua i comprometent la biodiversitat marina, posant en perill per exemple la supervivència de la nacra, una espècie en perill d’extinció. A més alerten que el projecte no compta amb una avaluació d’impacte ambiental.

Els ecologistes asseguren que la construcció del moll fa incompatible l’activitat extractora de sal d’Infosa amb la protecció de la Punta de la Banya, i creuen que l’empresa s’hauria de plantejar de traure l’activitat industrial de la Punta de la Banya.

A més, els ecologistes creuen que si el Pla de Protecció del Delta de l’Ebre ja preveu accions per a reforçar la barra del Trabucador, no seria necessària la construcció d’un moll de les característiques plantejades per l’empresa Infosa.