L’Associació Catalana de Municipis (ACM) aposta pel podcast com a nou format per difondre informacions d’interès per al món municipal i local. Inicialment, constarà d’una prova pilot amb un total de tres capítols que es distribuiran a través de les diverses ràdios locals, integrades a la Xarxa Audiovisual Local. A Delta.cat es podrà escoltar el primer programa el dijous 14 d’octubre i el dilluns 18 a les 12h i a les 20h. El segon programa serà el dijous 11 de novembre i el dilluns 15 a les mateixes hores i el tercer capítol serà el dijous 9 de desembre i dilluns 13.

El podcast cada cop està prenent més protagonisme en el món digital i cada vegada atrau més oients. Per aquest motiu, l’ACM l’ha escollit com a nou format per potenciar el territori i complementar les seves plataformes de difusió dels serveis que té a disposició dels ens locals amb l’objectiu de fer-los més fàcil la gestió diària i així millorar el servei que presten a la ciutadania.

La producció dels episodis pilot la coordinarà la Xarxa Audiovisual Local i s’elaborarà des de diverses ràdios locals. Cada capítol tindrà una durada aproximada de 20 minuts i s’hi tractaran continguts diversos, tots relacionats amb el municipalisme català, amb l’actualitat de l’Associació i donant protagonisme a la feina que realitzen els ens locals.

Concretament, el podcast girarà al voltant de dos continguts principals. En primer lloc, es tractaran notícies i informacions municipals i locals. En segon lloc, es difondrà l’actualitat i es donaran conèixer àmbits i serveis específics que l’ACM té a disposició dels ens locals a través d’una entrevista.

L’ACM ajuda els ens locals a través d’assessorament jurídic, representació i defensa dels interessos dels ens locals davant d’institucions polítiques superiors, oferta d’accions formatives tant a electes com a treballadors de l’administració loca, i un catàleg de productes i serveis a través de la Central de Compres per contractar-los amb avantatges econòmics, estalvi de procediments administratius i seguretat jurídica.

A banda de la difusió que en facin les ràdios locals, el podcast també es podrà escoltar en plataformes especialitzades, concretament, a Spotify, iVoox i iTunes.