Un total de 34 biblioteques de les Terres de l’Ebre, entre elles les de Deltebre, Camarles, l’Ampolla i Sant Jaume d’Enveja s’han sumat al projecte ‘Biblioteques i Salut Mental a les Terres de l’Ebre’. Es tracta d’un projecte impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Taula de Salut Mental de les Terres de l’Ebre per donar visibilitat a les persones que pateixen trastorns de salut mental, sensibilitzar la població sobre esta problemàtica, acabar amb l’estigma social i afavorir la prevenció d’estos trastorns, sobretot entre els joves.

Els membres del Club Social Terres de l’Ebre  han confeccionat i decorat 34 arbres de cartró reciclat, que este mes d’octubre estaran a totes les biblioteques participants en el projecte i serviran perquè les persones usuàries de les biblioteques puguen traslladar els seus dubtes i inquietuds al voltant de la salut mental. L’objectiu és omplir de fulles estos arbres amb tots els dubtes i preguntes al voltant d’esta temàtica. A més, les biblioteques han confeccionat un aparador on, a més de l’arbre, hi ha llibres i lectures al voltant de la salut mental.

Taller per a estudiants a Deltebre i Camarles

En el marc del projecte ‘Biblioteques i Salut Mental’, la Biblioteca Delta de l’Ebre, de Deltebre, acollirà divendres 22 el taller ‘Salut mental i còmic’ per a joves de 4t d’Eso de l’Institut, i que anirà a càrrec de l’il·lustrador Jordi Alfonso. Esta activitat es durà a terme també a la Biblioteca Municipal Guillem de Sunyer de Camarles.

La Biblioteca Delta de l’Ebre acollirà també divendres dia 22 una xerrada vinculada sobre la salut mental i la Marató 2021 que enguany està dedicada a esta temàtica.