El consistori ha posat a l’abast dels seus centres educatius aquest nou recurs didàctic per a promoure el reciclatge, amb l’objectiu d’ensenyar a gestionar els residus de forma entretinguda mitjançant 55 cartes amb il·lustracions personalitzades i 5 minicontenidors, un per fracció de recollida selectiva.
El joc, elaborat amb llenguatge inclusiu, consisteix en classificar els residus en les diferents fraccions, tenint present que, a més a més, també hi ha residus trampa que són els que s’han de portar a la deixalleria i punt verd. La finalitat és que el coneixement adquirit serveixi després per a la gestió dels residus a la seva llar.
L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “aquesta és una més de les diferents accions i campanyes de sensibilització que estem efectuant per a impulsar el reciclatge i, a la vegada, per neutralitzar l’emergència climàtica”. Soler ha detallat que més enllà de les campanyes de sensibilització, aquest estiu s’han instal·lat més de 800 plaques fotovoltaiques en equipaments del municipi i estem treballant amb la redacció de l’agenda d’acció climàtica de Deltebre, que es presentarà al primer trimestre de 2022.
Per la seua banda, el tinent d’alcaldia de #DeltebreProjecció, Carlos Serra, ha explicat que “aquesta eina és un recurs més que posem a l’abast del professorat per tal de sensibilitzar als xiquets i xiquetes, i posar en relleu la necessitat de col·laborar i fomentar el reciclatge per a cuidar el nostre entorn i territori”.
Aquesta acció forma part de les diferents iniciatives que des de l’Ajuntament de Deltebre, conjuntament amb Innovia Coptalia i Fornós Contenidors, es realitzen per fomentar el compromís mediambiental entre les generacions més joves.