Segueix la preocupació al delta de l’Ebre per la llevantada continuada que està provocant el temporal Cèlia. Malgrat de moment no hi ha afectacions importants, el fet que es mantingui un fort vent de llevant de manera intensa i continuada fa témer que la debilitada costa del delta de l’Ebre no pugui aguantar l’embat de les onades. Malgrat la situació d’altes pressions,  manté el nivell del mar força baix, preocupa sobretot la resistència que puguin tenir els  punts més debilitats de la costa del Delta com són el frontal litoral de Deltebre, de l’illa de Buda, de la platja de Migjorn i la barra del Trabucador, que de fet ja ha patit inundacions importants.

L’alcalde de Sant Jaume d’Enveja, Joan Castor Gonell, ha expressat la preocupació existent i lamenta que no s’hagi arribat a temps amb les obres de moviment de sorres que havien de reforçar el litoral del Delta. “No s’ha arribat a temps en les actuacions preventives. Esperem que se’n prengue nota”. L’alcalde també ha explicat que a hores d’ara s’està pendent de poder fer una valoració “més exhaustiva” de les afectacions als punts més febles del Delta, tot i que ha alertat que comencen a ser importants.

També l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha lamentat a través de les xarxes socials que la manca d’actuacions de les administracions competents torne a posar en perill l’actual morfologia del Delta. Lamenta el retard en el moviment de sorres i de les mesures estructurals per a aturar la regressió. “Un cop més, un nou temporal ens ensenya que la manca d’acció coordinada i efectiva entre Estat i Generalitat posa novament en perill la morfologia actual de la línia de costa del Delta. Després de dos anys i malgrat ser una actuació temporal i de mínims, la mobilitació de sorres es posposa fins la tardor, i no parlem ja de mesures estructurals que estan per consensuar tot i la urgència. Fins quan acceptarem tants despropòsits?”.

El temporal també ha impactat a les platges de l’Ampolla i les onades han sobrepassat de nou el passeig de l’Arenal.

Tot seguit hi ha algunes imatges de la situació a la costa del Delta.