Centenars de persones han configurat aquest diumenge unes grans lletres SOS a la platja del Trabucador per fer un crit d’alerta per la situació de regressió que pateix el delta de l’Ebre. L’acte ha estat organitzat pel Moviment de Lluita pel Delta de l’Ebre que ha aglutinat la societat civil ebrenca.

El missatge d’SOS ha estat enregistrat des de l’aire amb un dron i posteriorment entitats com Unió de Pagesos o la Federació de Productors de Mol·luscs del Delta de l’Ebre o la mateixa plataforma convocant han reclamat mesures urgents als governs català i espanyol per evitar que el mar continuï guanyant terreny. Espontàniament, les persones convocades han clamat “Lo Delta diu prou”.

Segons el MOLDE unes 2.000 persones han participar en l’acte.

Tal i ocm ja va avançar el MOLDE, l’objectiu general de la protesta és fer viral i present la problemàtica que pateix el Delta i per tant, pressionar les institucions competents per a que emprenguen accions urgents tant al Trabucador com a moltes zones del Delta, que s’han tornat a veure castigades aquests darrers dies pel temporal Cèlia. Un altre objectiu és demostrar la “disconformitat del territori” envers les intencions del Ministerio de començar el seu projecte de atermenament (deslinde), “que cal pensar que marcaria el punt d’inici de la desaparició del Delta”.