Bon dia, és dimarts 15 de setembre, el dia després d’una emocionant tornada a l’escola a tot Catalunya, una jornada que malgrat la situació va transcórrer de manera normal, això sí una normalitat nova, amb els paràmetres que ja formen part de la nostra vida: rentat de mans, mascareta, distància de seguretat i grups bombolla. També és el dia després que un grup d’astronoms format per científics nordamericans i europeus apuntés la idea que els primers extraterrestres que accepti la comunitat científica podrien ser microorganismes existents a la superfície del planeta Venus. Sembla que l’existència de fosfat a l’atmosfera del planeta només l’explicarien aquests microorganismes. Això no és nou, malgrat que ho semble: el científic Carl Sagan, ja ho va apuntar als anys 60 i també alguns escriptors de ciència-ficció. Al final, la ciència-ficció i la ciència no estan tan allunyades com sembla. Tot és o pot ser literatura. De fet, existeixen grups de treball formats per científics preparadíssims i novel·listes que a través de la intuïció fan avançar estudis i teories.
De fet, si volguéssim donar una mirada més literària a la realitat, segurament ens donaríem compte que podria haver-la escrit un autor de renom. Ara, molts capítols els escrivim nosaltres. Pensem-hi, avui per començar el dia!
Avui, al Recapte, com cada dimarts, hem dedicat el programa a la gastronomia de la mà de Gustavo Turon i la secció El Rebost, en la que hem pogut entrevistar a Juani Piñana, presidenta de l’AEH Terres de l’Ebre.