El grup municipal d’Esquerra Republicana – Més Deltebre aprofitant que el passat 2 d’abril es va commemorar el Dia Mundial de la Conscienciació sobre l’Autisme, portarà al ple municipal de demà dimecres una moció per tal de millorar l’accessibilitat i la inclusió social de les persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA). A la moció es demanarà commemorar a partir del 2023 el dia Mundial amb activitats i actes que permetin visibilitzar aquesta realitat al municipi de Deltebre i oferir tot el suport a les famílies que tenen alguna persona pròxima amb aquest trastorn.

“Deltebre ha de tenir més present aquesta realitat que afecta moltes famílies i ha de ser un municipi que lideri la inclusió social. No és suficient il·luminar el Pont lo Passador” ha expressat el portaveu republicà Joan Alginet. A més, demanaran pintar amb pictogrames els passos de vianants dels camins escolars per millorar l’accessibilitat de les persones TEA i crear més consciència social i demanaran que s’instal·lin pictogrames a l’Ajuntament i a altres equipaments municipals com la Biblioteca o el CAP. En aquest sentit, els republicans també demanaran que en el marc de la propera Festa Major de Deltebre es realitzi una tarda d’atraccions lliures de música i soroll per als xiquets i xiquetes que pateixen aquesta situació. També volen que els comerços del municipi es puguin adherir a la proposta de pictogrames als seus establiments.

Retard en la constitució del consell municipal de la Infància

Els republicans han denunciat la falta d’interès del govern d’Enlairem Deltebre en constituir i posar en marxa la proposta d’Esquerra Republicana, el Consell Municipal de la Infància de Deltebre, gairebé dos anys després que s’aprovés pel ple municipal. “El govern d’Enlairem desatén els infants del municipi i no els dóna opció a participar i empoderar-se. I tot plegat, perquè va ser una proposta d’Esquerra i no seva. Han de mirar més enllà de les sigles i governar per a tothom” ha expressat Alginet. El grup municipal republicà considera que amb aquest consell constituït, mocions com la de l’accessibilitat i inclusió social de les persones amb TEA “ja no faria falta abordar-se perquè segur que ja s’estarien treballant.”

Els republicans donaran suport també a la proposta d’alcaldia en defensa del sector pesquer. Per Alginet “el sector pesquer català i concretament el de les Terres de l’Ebre pateix des de fa molts anys un abandonament progressiu i una falta de relleu generacional, que sumat a les legislacions restrictives i l’elevat preu del combustible fan impossible la supervivència del sector. Sense pescadors no hi ha sector primari”.