El proper 20 de maig Deltebre celebrarà 45 anys de la segregació de Tortosa, i ho farà amb el retorn de Mescla i DeltaFira després de dos anys sense celebrar-se a causa de la pandèmia. Com a novetat, aquesta edició es trasllada al Parc Fluvial del Delta i al Passeig del Riu per seguir obrint el municipi al riu Ebre, La fira es realitzarà entre els dies 20 i 22 de maig i comptarà amb xefs d’Estrella Michelin, degustacions i també un tast de vins navegant pel riu Ebre.

La roda de premsa de presentació de la programació de Mescla i Deltafira s’ha fet este dilluns -16 de maig- a la tarda i l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler,  ha destacat la nova ubicació de la fira que s’ha traslladat al costat del riu Ebre: “Deltebre ha viscut massa temps donant l’esquena al riu Ebre i això ha estat un error estratègic”. Soler ha afegit que “volem seguir consolidant la fira en un entorn idíl·lic i singular que aporti nous ingredients per seguir creixent i que ens permeti descobrir noves formes de degustar els sabors de Deltebre i del Delta”.

Tastos de vins navegant per l’Ebre i xefs amb estrella Michelin

Una de les grans novetats d’aquesta edició són els tastos de vins i la degustació de tapes en barca pel riu Ebre, el passeig amb barca de vela llatina, amb la col·laboració de l’Associació de Vela Llatina, o la concentració de motos d’aigua que aplegarà al voltant de 150 embarcacions. Tota la part gastronòmica de la fira s’ubicarà al Parc Fluvial del Delta, a l’entorn del pont Lo Passador, i comptarà amb espais de degustació i també de demostració de cuina. L’esdeveniment comptarà amb la presència de restauradors i restauradores locals i també amb la participació de diferents xefs amb Estrella Michelin  com són Eduard Xatruch (restaurant Disfrutar de Barcelona), Jeroni Castell (restaurant Les Moles d’Ulldecona) i Pep Moreno (restaurant Deliranto de Salou). El preu de les degustacions serà de 2€ per tapa i d’1€ per beguda.

Enguany, com a novetat, es celebrarà també la primera Nit de les Tapes de Mescla, de manera que la fira s’allargarà durant la nit i els visitants podran degustar tapes exclusives per a aquesta cita, acompanyats de música en directe. El tinent d’alcaldia de #DeltebreProjecció, Carlos Serra, ha manifestat que “enguany volem fer un pas més enllà i seguir potenciant una fira que conflueix gastronomia i paisatge, i que ens permet projectar productes de primer nivell i de qualitat”.

Inauguració a càrrec de Laura Borràs

A continuació de Mescla, i seguint el passeig fluvial sota el pont Lo Passador, s’ubicaran els estands de DeltaFira, aixó com també l’exposició de vehicles i també les atraccions per als més menuts. En total, entre Mescla i DeltaFira, es preveuen més de 45 estands. La inauguració de DeltaFira i Mescla es durà a terme el proper divendres, a les 18 hores, i comptarà amb la presència de la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs.

Exposició “Deltebre. Desermant records”   

En motiu del 45 anys del municipi de Deltebre, aquest any també es projecta una exposició per fer repàs dels moments històrics més rellevants del municipi. Soler ha remarcat que “volem posar en valor tota la feina, treball i esforç dels nostres avantpassats amb una exposició que vol esdevenir un recorregut per la nostra història com a municipi”.

L’exposició, sota el títol de ‘Desermant records’ s’inaugurarà el proper dijous, a les 20 hores de la tarda, amb la presència del convidat d’honor de DeltaFira i Mescla, Albert Vidal, creador audiovisual i cofundador i director creatiu de l’agència Vèrtex Comunicació. La mostra es podrà visitar fins al mes de juliol.

Gala de la Quinta del 2004

El divendres dia 20 es recupera la Gran nit de Gala Quintos i Quintes 2004 en el marc de la DeltaFira, on s’escollirà la Reina i el Mister entre els membres de la quinta, i també la Reina Infantil i el Fadrinet Major entre els xiquets i xiquetes de la quinta de 2013. Tota la programació de Mescla i DeltaFira es pot consultar a www.mesclat.cat i també a la plana web de l’Ajuntament de Deltebre.