Este dimarts, 17 de maig, es va donar el tret de sortida a la campanya ‘Tria el Sant Jaume que vols!’  que té com a objectiu  sensibilitzar i fomentar la recollida selectiva. La campanya està promoguda per l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja conjuntament amb el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE).

La campanya va començar amb una xerrada informativa i també hi ha previst repartir material com bosses de ràfia per a la separació dels residus d’envasos lleugers, paper-cartró i vidre, i també cubells i bosses compostables per a la matèria orgànica, un material que està subvencionat per la Diputació de Tarragona.

La campanya pretén millorar la selecció de residus a les llars del municipi, abans de dipositar-los als contenidors corresponents. “És importantíssim incrementar el percentatge de la Taxa de Recuperació que ha davallat molt en els darrers anys. No fer-ho bé suposa incrementar molt les despeses de recollida i tractament dels residus al municipi”, ha destacat Joan Castor Gonell, alcalde de Sant Jaume d’Enveja.

També hi haurà una campanya porta a porta a càrrec de les comunicadores ambientals del COPATE que ja tenen 16 anys d’experiència i recorregut en campanyes d’aquest tipus. “Hem d’explicar bé a la ciutadania de Sant Jaume d’Enveja perquè és important triar bé els residus i dipositar-los al contenidor corresponent. Hem de saber en quins problemes es troben els ciutadans, com ho estan fent, què en pensen. Per això es faran també enquestes als ciutadans/es, que podran fer ells mateixos des de casa i que ens ajudaran a identificar quins hàbits tenen i poder plantejar millores i accions futures”, ha explicat Noèlia Fabra, tècnica de comunicació i educació ambiental del COPATE. A la xerrada també hi va assistir la comunicadora local, Josefa Carranza, qui coordinarà les accions de repartiment del material al municipi.

Xavier Llorach, regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja, insisteix en el fet que: “Tots estem obligats a lluitar contra el canvi climàtic, el Delta de l’Ebre està començant a tenir molts problemes pels seus efectes, hem de ser els primers a fer les coses bé, en treballar pel medi ambient, hem de seleccionar bé els nostres residus i dipositar-los al contenidor adequat. Seleccionar, recuperar i reutilitzar pel nostre bé, pel nostre poble i el nostre Delta!”.