La Biblioteca Francesc Balagué de Sant Jaume d’Enveja ha acollit aquest dimecres 25 de maig la segona sessió territorial per parlar de contractació pública local, que organitza l’ACM. Una vintena de tècnics i responsables de contractació d’ens locals de la zona han assistit a la jornada, que també ha comptat amb el president de l’ACM, Lluís Soler. L’acte ha estat una bona ocasió de compartir sinergies i inquietuds al voltant del dia a dia de la contractació pública local.

Aquest tipus de jornades pretenem potenciar la participació dels tècnics i tècniques de contractació de les administracions locals per conèixer les problemàtiques, inquietuds i necessitats, que han detectat en el seu dia a dia de la normativa estatal vigent. En aquest sentit, l’ACM ha iniciat un procés per analitzar si cal una modificació de la legislació en matèria de contractació que vagi més enllà de la Llei 9/2017. Aquestes sessions al territori han de servir per compartir impressions, analitzar si cal una modificació i concretar una proposta des d’un punt de vista municipalista. Després d’aquest procés participatiu territorial, hi haurà una sèrie de debats de la comissió assessora d’experts de l’ACM que concretaran propostes amb sessions qualitatives obertes.

A més, els assistents han pogut conèixer els futurs Acord marc en els quals treballa l’ACM, així com les darreres novetats en contractació amb la participació de la cap de contractació del Centre MQ Reus. També s’ha compartit la iniciativa de l’ACM per estudiar la viabilitat d’una possible reforma de la llei de contractes del sector públic català.

A nivell de Central de Compres, s’han compartit les dades d’adhesió i ús que fan els ens locals de les Terres de l’Ebre. Actualment, 72 ens catalans de l’Ebre (inclou ajuntaments, consells comarcals, emds, diputacions, mancomunitats i consorcis i ens dependents dels ens locals) fan ús o adquireixen algun dels 16 productes i serveis que ofereix la Central de Compres. El subministrament elèctric amb 59 ens adherits és el servei que més contracten, seguit per les pòlisses d’assegurances (42 ens), el servei d’equips d’impressió (27 ens), el subministrament de paper d’oficina (18 ens) i l’acord marc de mobilitat sostenible amb vehicles elèctrics i híbrids (18 ens). A través d’Acords marc, la Central de Compres permet als ens locals estalviar-se tots els processos legals i de contractació, obtenir millors preus i estalvis econòmics i disposar de la màxima seguretat jurídica. Més avall disposeu de les dades d’adhesions per comarques.

La propera sessió territorial sobre contractació pública local tindrà lloc el dijous 2 de juny a la demarcació de Girona.