La sessió plenària d’aquest mes de maig ha estat marcada, entre d’altes punts, per l’aprovació de la licitació de les obres de canalització i bombament del Préstamo, i d’inici del Passeig del Carrilet. En aquest cas, es tracta de les obres de la primera fase i de la primera etapa, la qual compren el tram entre la gasolinera Bon Àrea i el Camp Nou. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “una vegada aprovat el projecte, aquest és el primer pas per començar a solucionar una problemàtica estructural, el desaigüe del Préstamo, que s’accentua encara més a causa del canvi climàtic i de les abundants tempestes que darrerament ens afecten”. La licitació, que s’eleva als 2.446.853,39€, ha comptat amb el vot positiu d’Enlairem Deltebre, i amb les abstencions d’ERC Deltebre i PSC Deltebre.

Finalment, el plenari també ha aprovat, amb els vots d’Enlairem i ERC, i l’abstenció del PSC, la proposta de modificació de la plantilla que comporta la regularització de part del personal de l’Ajuntament de Deltebre atenent a la darrera normativa publicada pel govern de l’Estat. A nivell de mocions, s’ha aprovat una moció subscrita per Enlairem Deltebre i ERC Deltebre per aclarir els fets de l’espionatge contra el moviment independentista català. La moció ha estat aprovada amb el vot favorable dels grups proposants, i l’abstenció del PSC Deltebre.

En el marc del plenari també s’ha fet balanç del primer any de gestió de la Síndica de Greuges de Deltebre, Rosa Vandellós.