L’Ajuntament de Deltebre farà un nou dragat a la bocana del riu este dimecres 1 de juny. L’actuació es farà tres anys després d’haver actuar a l’abril del 2019 i després que el govern municipal hagi obtingut el permís del departament de Territori per a un any. L’actuació  es considera necessària davant l’acumulació de sorres a la desembocadura del riu a causa dles temporals de l’hivern i la primavera que ha fet que , durant algunes setmanes, no poguessin entrar ni sortir embarcacions del riu.

Tal i com ja vam avançar des de Delta.Cat, l’Ajuntament de Deltebre estava treballant per a realitzar esta primavera un nou dragatge a la bocana del riu davant l’acumulació de sorres a la desembocadura a causa dels darrers temporals. La data fixada per a realitzar el dragatge serà este dimecres 1 de juny. L’ajuntament ja fa temps que va iniciar els tràmits per a per poder actuar de nou a la desembocadura del riu i ja en la Junta de Govern del passat 20 d’octubre de 2021 es va traure a licitació el projecte de manteniment del calat mínim a la desembocadura del riu Ebre i que ja preveia actuar entre els mesos de febrer i juny de 2022 si les condicions ho requerien. A més, l’Ajuntament ha sol·licitat i ha obtingut un nou permís del departament de Territori per poder actuar a la bocana. Un permís que tindria una durada d’un any. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, explicava fa uns dies als micròfons de Delta.Cat la determinació d’actuar a la bocana del riu en pocs dies davant la INACCIÓ en este cas del govern de la Generalitat.:

El primer dragatge a la desembocadura es va fer a l’abril del 2019. En aquell primer dragat es va extraure al voltant de 1.500 metres cúbics d’arena definint un calat de 250 centímetres a la desembocadura. En esta ocasió no s’ha detallat de moment la quantitat de sorra que es dragarà, ni tampoc on es dipositarà.