El Festival Deltebre Dansa va tancar este dissabte 16 de juliol l’edició del 2022 amb l’objectiu principal acomplert “reprendre l’activitat allà on la vam deixar l’any 2019″, ha assegurat el director del festival, Roberto Olivan. “Un objectiu que o esra gen fàcil, ja que la 2019 vama rribar a xifres importants i l’impacte que s’enduia la gent d’aquí va ser molt gran. però ho hem pogut reprendre, remant molt fort i este molt contents”. En esta edició s’han programat tretze nits d’espectacles, que han reunit més de 8.000 espectadors, amb una ocupació mitjana del 70% i quatre nits amb entrades esgotades: la Nit Inaugural, la Nit Solidària i del Circ, l’Open Stage Night i la cloenda.

El festival s’ha celebrat del 4 al 16 de juliol amb una aposta per la difusió de les arts escèniques, especialment la dansa i el circ. El programa ha inclòs tres itineraris de formació professional, diversos tallers d’iniciació, conferències, tretze nits d’espectacles i la participació d’una trentena de companyies nacionals o internacionals de dansa, circ i altres disciplines.

La cloenda del festival es va fer dissabte amb la companyia Haa Collective amb l’espectacle PICADERØ que va fer pràcticament ple a la carpa de circ. La cloenda va comptar amb la presència de l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, que considera un “èxit” l’edició d’enguany: “estem molt contents perquè s’han complert les tres premisses que vam fixar a l’inici del certamen: hem demostrat la força del festival, el reconeixement és més que plausible i el futur està més que garantit”. La cloenda va comptar també amb la presència de lapresidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, que va destcar que la Diputació és una de les entitats que “suma” per fer possible el festival amb la seva aportació econòmica: “sumem perquè este festival que és referent, no només al nostre país sinó fins i tot fora, es consolidi cada vegada més”.

 

Rècord en les xifres de participació

L’edició d’enguany també ha marcat un rècord en l’assistència d’alumnes als tallers professionals de dansa. Si fins ara la xifra s’havia situat al voltant dels 175 alumnes, enguany hi han participat 250 estudiants d’una cinquantena de països, procedents de Catalunya (26), de la resta de l’Estat Espanyol (26), de França (27), Itàlia (17), Polònia (13), Països Baixos (10), Alemanya (10), Bèlgica (9), Mèxic (9) i el Regne Unit (8), entre d’altres. Els alumnes han pogut gaudir de les classes que han impartit quinze professors de renom internacional.