Amiblu, el fabricant de canonades i accessoris de Polièster Reforçat amb Fibra de Vidre (PRFV), amb planta a Camarles, ha obtingut la màxima certificació d’energia verda procedent de fonts netes, “Energia sostenible 100%”. L’empresa ha invertit 350.000 euros en la instal·lació de més d’un miler de plaques fotovoltaiques en la seva planta de producció ubicada a la comarca del Baix Ebre, per a generar el 27% de l’energia de la planta.

La certificació “Energia sostenible 100%”, que atorga la Comissió Nacional de Mercats i Competència (CNMC), acredita que el 100% de l’energia elèctrica consumida per Amiblu a la seva planta de Camarles prové de fonts d’energia 100% renovables. L’acreditació té una durada d’1 any i és prorrogable. Addicionalment, Amiblu ha instal·lat 1.047 unitats de panells fotovoltaics en les cobertes de la planta camarlenca, a través d’una empresa instal·ladora de la zona. Es calcula que les plaques produiran 665.000 quilowatts hora d’energia elèctrica a l’any, equivalents al 27% del consum energètic de la planta.

Compromís mediambiental Amiblu és una empresa compromesa amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) encomanats pel Pacte Mundial de Nacions Unides i manté una ferma aposta per la reducció de l’impacte mediambiental i la cura del medi ambient, amb l’adopció progressiva de mesures que contribueixin a reduir la petjada de carboni.
A més de les mesures esmentades, la companyia també realitza EPDs (Declaració Ambiental del Producte) per a tots els productes que fabrica, d’acord amb els estàndards europeus de certificació ambiental, i utilitza resines reciclades provinents de plàstics reciclats en el seu procés productiu.