Deltebre va viure aquest dimecres 9 de novembre a la nit un Ple Municipal marcat per la polèmica. Els dos grups a l’oposició a l’Ajuntament, ERC i PSC, van abandonar el Ple Municipal abans de la votació del pressupost, en protesta -van dir- per l’actitud del govern municipal a qui van acusar d’ignorar i “menypreuar” l’oposició i de no tenir-los en compte a l’hora de fer els pressupostos. Cal recordar que els dos grups havien presentat dies abans i de forma conjunta un document amb 40 propostes per incloure al pressupost del 2023. El govern va argumentar que des de l’oposició no s’havia traslladat cap voluntat de consensuar els pressupostos, ja que no n’havien dit res ni a la comissió informativa ni tampoc a la junta de portaveus.

Els arguments del govern però no van convèncer el portaveu del PSC, Aleix Ferré, que va insistir que no se’l tenia en compte per a res i que per això abandonava el Ple sense votar  el pressupost:

Seguidament el portaveu d’ERC, Joan Alginet, en la mateixa línia que Ferré va acusar el govern de no tenir en compte l’oposició i de menyspreuar la seua tasca. Alginet va recordar que des de l’inici de mandat ERC ha estat una força propositiva presentant propostes a cada Ple, però que gairebé mai se’ls té en compte. Alginet va qualificar la situació de frustant i ERc va decidir també marxar del Ple

El govern municipal que es va quedar sol al saló de plens va qualificar de “vergonyosa” i “lamentable” l’actitud de l’oposició. Consideren que es tracta d’una acció que estava prèviamet coordinada i “orquestrada” ja que fins a aquell moment el Ple havia transcorregut amb normalitat. L’alcalde de Deltebre va lamentar finalment que els grups de l’oposició defugissin del debat abandonant el Ple.

Un cop els grups de l’oposició van abandonar el plenari, la sessió ordinària va poder continuar igualment, ja que els 11 regidors del govern municipal sumen quòrum suficient. Així va poder quedar aprovat el pressupost de 2023 que ascendeix a 21.580.000 euros, una xifra històrica amb una inversió de rècord de 7 milions.