Durant el mes de novembre L’Ajuntament de Camarles ha visitat dos ajuntaments que estan utilitzant o han iniciat el procés de la Comunitat Energètica Fotovoltaica. Durant aquestes reunions s’han tractat molts temes entorn les Comunitats i com activar la participació ciutadana en la producció d’energia per a l’autoconsum.

El primer Ajuntament va ser el de Cornella del Terri (Girona), on l’alcalde, Salvador Coll, i el regidor de medi ambient i el tècnic municipal, Francesc Pujol, els van explicar el seu model de gestió energètica que ja està en funcionament.

El segon va ser a la població del Pinell de Brai, on la seva alcaldessa, Eva Amposta va detallar el model en el qual estan treballant i que en poc l’implementaran.

L’alcalde, Ramon Brull ha manifestat que les reunions “han estat  aprofitoses tot i que els dos projectes són molt diferents un de l’altre, però igual d’efectius”.  Després de resoldre dubtes, Brull espera acabar de rebre la documentació, i posar-se a treballar per poder aplicar-ho al Camarles i els Lligallos.

Alcaldessa de Pinell de Brai (Terra Alta), Eva Amposta amb l’alcalde de Camarles (Baix Ebre), Ramon Brull.