El Secretari d’Estat de Medi Ambient del MInisteri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Hugo Morán, ha visitat el delta de l’Ebre abans de presentar la versió definitiva del Pla de Protecció del delta de l’Ebre, que ja té pràcticament a punt el tràmit de l’avaluació ambiental estratègica. La visita va fer-se el passat 21 de desembre i des de la Taula de Consens van fer arribar al Ministeri les principals preocupacions del territori abans de conèixer la versió definitiva del Pla.

Des de la Taula de Consens han demanat per una banda, que la nova revisió del domini públic marítim terrestre quedi fora del nou Pla, així com també han reclamat una aposta decidida per la gestió de sorres amb dragues marines com a estratègia de defensa litoral. pel que fa a la creació de zones d’acomodació, des de la Taula demanen que sigui una acció “flexible” i “condicionada” al resultat de l’estratègia de moviment de sorres. Així ho ha explicat el president de la Taula i alcalde de Sant Jaume, Joan Castor Gonell:

Entre les peticions que es va fer al secretari d’Estat també hi ha la recuperació dels camins de guarda de les badies com a estratègia per fer front a l’increment del nivell del mar. Des de la Taula es va demanar accelerar l’aprovació del Pla de Protecció del Delta davant la urgència d’actuar al Delta i l’alcalde de Sant Jaume assegura que van trobar bona predisposició per part del secretari d’estat

A la reunió amb Hugo Moran van participar diferents alcaldes i membres de la Taula de Consens.