És dimarts 20 d’octubre. Un dia en el que ens hem despertat amb la notícia que molts països arreu del món comencen a aplicar mesures molt més restrictives del que havien fet fins ara. Gal·les i Irlanda ja han programat confinaments de la població. França ha declarat el toc de queda. A l’Estat Espanyol, la comunitat de Navarra està confinada davant de l’augment de casos i, cap de les previsions per als pròxims dies preveu una baixada dels casos en les pròximes setmanes. Ens trobem on preveiem que ens trobaríem. La pregunta és, hauríem pogut fer alguna cosa per no arribar-hi? Després de l’experiència viscuda, podríem haver gestionat millor la situació per evitar ara confinaments i tancaments? I se’ns plantegen altres preguntes: les mesures preses a grosso modo, realment, s’haurien d’aplicar a les zones del país que no tenen tanta incidència de casos com les grans ciutats? Cal tancar-ho tot? Caldrà arribar a la situació de confinament total dels mesos de primavera per reduir els contagis? Si haguéssim fet les coses correctament de manera individual, estaríem en una altra situació? Coses dites per no callar. No ho sabrem. Però, ara, estem fent el que hem de fer, o encara no?
Els dimarts, al Recapte, entrem al Rebost de la mà de Gustavo Turon, amb qui hem parlat de peix, conjuntament amb la peixatera de Deltebre Marisol Piñana i de l’impacte de la situació al sector de la restauració, amb la companyia del gerent de la FIHRT, Daniel Brasé.