Deltebre és un dels quatre municipis de les Terres de l’Ebre que rebran un subvenció  del departament d’Interior per reduir la sinistralitat a les carreteres durant el 2023. El departament d’Interior ha presentat este paquet de projectes de pacificació del trànsit centrat en la mobilitat segura i sostenible, així com la millora de les travesseres, destinat a poblacions de menys de 50.000 habitants de tot Catalunya. En el marc d’este projecte, les Terres de l’Ebre, rebran uns 497.000 euros per dur a terme iniciatives als municipis de Flix, l’Aldea i el Pinell de Brai, a més de Deltebre.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha insistit que els projectes estaran subvencionats al 100% per garantir l’execució de les obres, ja que tot i l’existència de plans de mobilitat en molts pobles menuts, el departament d’Interior ha detectat una “mancança” a l’hora d’aplicar-los per falta de recursos econòmics. Amb la voluntat d’assegurar que els projectes de millora de la pacificació del trànsit siguin una realitat, el conseller Joan Ignasi Elena ha afirmat que els Ajuntaments rebran les subvencions atorgades durant el pròxim mes.

La majoria del pressupost servirà per millorar travesseres, uns espais on es concentra un percentatge més elevat de sinistralitat. A més, també s’implementaran projectes relacionats amb la instal·lació de semàfors, guals accessibles i paviment podotàctil, pilones, radars pedagògics, reductors de velocitat, reducció de l’accés amb vehicle a l’espai urbà i la limitació de velocitat.

Segons Elena, el programa s’emmarca en l’objectiu de reduir un 15% la mortalitat a les carreteres de cara l’any vinent i un 50% per al 2030. L’horitzó europeu a més llarg termini, per al 2050, és el de zero víctimes.