El passat divendres, en el marc de l’acte d’inauguració del curs acadèmic 2022-2023 de la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili (URV), es va entregar el Premi Josep Graset al millor treball de fi de grau de turisme impulsat per l’Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre (AAT). La guanyadora d’aquesta primera edició ha estat Andrea Melero amb el seu treball ‘Anàlisi del Lloguer Turístic a la ciutat de Tarragona, problemàtiques i recomanacions’. A més del reconeixement públic, també ha rebut una dotació econòmica de 500 euros. L’entrega del premi va anar a càrrec de Montse Morell, vídua de Josep Graset, i Octavi Bono del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

El premi Josep Graset al millor treball de fi de grau de la Facultat de Turisme i Geografia de la URV s’ha de basar en el territori i té un valor afegit si fa referència al sector dels apartaments turístics. Joan Calvet, president de l’ATT, durant l’acte d’entrega va manifestar que “des de l’associació treballem des de fa molts anys d’una forma molt estreta amb la URV. Aquest premi Josep Graset reforça la nostra col·laboració. Actualment, també treballem en comú per a la borsa de treball, les pràctiques curriculars, les pràctiques DUAL… i ara, també estem molt orgullosos de poder oferir aquest Premi Josep Graset. Per tot el sector apartamentístic és un gran homenatge i un reconeixement molt merescut al que va ser durant 18 anys president de l’associació. A més, també podem ajudar els estudiants guanyadors amb una petita aportació econòmica”.

Josep Graset va ser un dels empresaris turístics pioners a la província i va dedicar grans esforços a la promoció i desenvolupament del sector turístic. Va ser president durant els anys 2010-2013 de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Província de Tarragona; alhora que president de l’Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, durant 18 anys. L’any 2012, va rebre de mans d’Artur Mas la Medalla de Turisme de Catalunya, per la seva dedicació i trajectòria dins del sector.