Sota el títol Producció ecològica d’arròs en zones amb limitacions naturals com el delta de l’Ebre i en el marc de la Xarxa Europea per la Innovació (AEI), el 2019 es va crear un Grup Operatiu específic del sector arrosser al delta de l’Ebre per tal d’establir un sèrie de recomanacions a l’hora de dur a terme la producció ecològica d’arròs al delta, tot optimitzant el control de males herbes, ús de varietats, diferents metodologies de maneig d’aigua i sembra, a la vegada que també se’n mesura l’efecte sobre la biodiversitat en els camps de cultiu.

En aquest grup, PRODELTA és qui ha presentat convocatòria i ha captat els fons FEADER mentre que les entitats Arrossaires del Delta de l’Ebre, Càmara Arrossera del Montsià, Comunitat General de Regants del Canal de la dreta de l’Ebre i Comunitat de Regants – Sindicat Agrícola de l’Ebre, líder i membres beneficiaris respectivament, són les que han dut a terme el projecte sota la coordinació de PRODELTA i la participació de l’Agrupació de Defensa Vegetal de l’arròs al delta de l’Ebre (ADV).

L’execució dels assajos de control de males herbes s’ha desenvolupat per part de l’empresa AgroserveisCat, mentre que l’IRTA/EEE n’ha estat el centre tecnològic. A més a més, s’ha comptat amb la participació dels Serveis de Sanitat Vegetal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a TTEE i diferents empreses i productors d’arròs ecològic al delta de l’Ebre.

El proper 8 de febrer, dins del marc de les activitats de transferència de resultats del Grup Operatiu, es celebrarà una jornada de difusió de resultats i conclusions del projecte oberta a tot el públic interessat. Aquesta jornada es centrarà en mostrar resultats de les proves pilot que han assajat les diferents estratègies avaluades per part de l’IRTA/EEE i AgroserveisCat, així com també explicar les motivacions i objectius del projecte pilot engegat per aquest Grup Operatiu.

El projecte forma part de la línia d’ajuts cofinançada amb el fons FEADER de cooperació per a la Innovació en matèria de productivitat i sostenibilitat agrícoles de la Xarxa Europea per la Innovació (AEI) i s’emmarca en l’operació 16.01.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.