Sant Jaume d’Enveja ha dut a terme de manera segura, pacífica i voluntària el desallotjament de fins a quatre habitatges ocupats. Una solució pactada entre les persones ocupants i els propietaris i que s’ha pogut dur a terme arran de l’acció conjunta entre Policia Local, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil . Després de dur a terme els desallotjaments, a finals de la setmana passada, els habitatges s’han tancat amb portes de seguretat.

Des de l’Ajuntament de Sant Jaume destaquen que el desallotjament ha estat un procés lent amb múltiples controls permanents i actuacions conjuntes de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra i controls i actuacions de la Guàrdia Civil. A més, la Policia Local de Sant Jaume ha realitzat una gran tasca de recerca dels propietaris dels habitatges i de contacte habitual amb ells (aconseguint que complissin amb les seves obligacions), de control permanent dels habitatges susceptibles de ser ocupats i de seguiment constant dels moviments i actituds dels ocupants dels esmentats habitatges. A més, també ha estat clau la col·laboració ciutadana.

Al Ple Municipal celebrat el dilluns, es va donar compte de la situació i es va agrair al Cos de la Policia Local de Sant Jaume d’Enveja la tasca duta a terme pel que fa al control de l’ocupació il·legal i que genera problemes de convivència, així com pels resultats obtinguts. L’alcalde, Joan Castor Gonell, ha insistit en este agraïment a la Policia Local i també ha reconegut la bona col·laboració amb Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil, i reconèixer i fomentar la importància de la col·laboració ciutadana amb els cossos i forces de seguretat.