El servei Provincial de Costes de Tarragona aturarà este divendres, 17 de març, els treballs de moviment de sorres al delta de l’Ebre per l’inici del període de nidificació d’aus. Fins al moment s’ha mogut un 80% del volum d’arena previst, per tant, quedaran encara per mobilitzar prop de 60.000 m3 de sorra, uns treballs  que es realitzaran la pròxima tardor.

En total el Servei Provincial de Costes tenia previst moure 317.000 m3 d’arenes, però els temporals de l’hivern i el retard en l’inici dels treballs han fet que ara s’hagin d’aturar les obres –per l’inici del període de nidificació d’aus- i quan encara queda un 20% de les sorres per moure. Quedarà pendent per mobilitzar 60.000m3, sobretot a la zona Fangar–Marquesa i una petita part al Trabucador. Antoni Espanya, cap provincial de Costes, ha explicat que els treballs es reemprendran a la tardor:

Malgrat no ha estat un hivern dur, al febrer un temporal de llevant va posar a prova este reforç litoral amb sorres al delta de l’Ebre. Segons Antoni Espanya,  s’ha demostrat que l’estratègia de mobilització d’arenes funciona:

La data prevista de finalització del treballs era l’1 de març, el Parc Natural del Delta de l’Ebre va autoritzar però allargar els treballs fins al 17 de març, és a dir, fins a este divendres.