El canal de regadiu Aldea-Camarles compta actualment amb el suport d’un 42% de propietaris de l’àrea regable. Així ho ha avançat el president de la Comunitat de Regants, Joaquim Vilagrassa, que va comparèixer este dimarts a la tarda a la Comissió d’Agricultura del Parlament a petició del PSC i després que al novembre s’aprovés per unanimitat una proposta de resolució a la mateixa Comissió que instava el govern a reactivar el regadiu .

En concret, la Comunitat ha aconseguit l’adhesió de 672 propietaris que sumen 2.064 hectàrees de terreny. Vilagrassa va insistir que este suport és molt més gran que el d’altres regadius que s’han posat en marxa al país i és per això que reclama a la Generalitat que reactivi el regadiu del canal Aldea Camarles.

En el marc de la comissió parlamentària, tant ERC, el PSC com Junts van valorar l’alt nombre d’adhesions i la necessitat de reactivar este regadiu i poder fer així justícia amb els pagesos del Baix Ebre. Escoltem el diputats Joaquim Paladella (PSC), Engelbert Montalà (ERC) i Irene Negre (Junts):

El canal de regadiu Aldea-Camarles compta amb una concessió de 1.200 litres per segon i està aturat des del 2011, malgrat es va arribar a adjudicar la construcció del punt de captació i impulsió de la primera bassa de regulació que havia de portar l’aigua a la primera fase del regadiu. Segons Vilagrassa, la CHE manté activa la concessió  i la faria efectiva en cas de posar-se en marxa el regadiu i ha reclamat al govern que rescate el projecte i que hi pose consignació pressupostària, ja que fins ara –ha dit- tot han estat bones paraules sense cap compromís en ferm.