El grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Deltebre ha demanat a l’alcalde la “convocatòria imminent” de la Junta Local de Seguretat davant l’increment de robatoris de les últimes setmanes al municipi.

El portaveu republicà Joan Alginet ha manifestat el “neguit i preocupació de la ciutadania” que veuen amb “impotència i frustració” com els entren a robar a les cases des de fa algunes setmanes. Els republicans han denunciat “la inacció del govern municipal” i el portaveu d’ERC, Joan Algine,t ha assegurat que “no ens podem permetre que els delinqüents s’apoderin dels espais públics i molt menys que la ciutadania tingui por de viure a Deltebre. Cal actuar ja”. En aquest sentit, Alginet ha lloat la professionalitat del cos de la policia local de Deltebre i dels seus agents, però ha afirmat que es necessari un lideratge polític i una estratègia policial efectiva. “La Policia Local de Deltebre necessita impuls i suport per part del govern municipal. No poden fer tasques d’agutzil o de recaders, perquè això va en detriment de la seguretat ciutadana” ha expressat Alginet.

Per això el grup municipal d’ERC ha demanat formalment a l’alcalde de Deltebre que convoqui la Junta Local de Seguretat de manera urgent. Aquest òrgan és l’encarregat de la coordinació de la seguretat pública al municipi i té per missió  la presa de decisions d’acord amb la informació i el coneixement que aporten els diferents membres en relació a les seves funcions i responsabilitats. Té per objecte establir espais de debat informat que permetin la presa de decisions sobre les necessitats i prioritats en matèria de prevenció i seguretat al municipi, així com els mecanismes de coordinació en les intervencions, programes o accions.