Esquerra Republicana de Deltebre ha presentat  un nou compromís si arriba al govern de l’Ajuntament de Deltebre. Es tracta de la creació d’una xarxa de transport municipal que s’encarregarà de portar les persones amb dificultat per moure’s al Centre d’Atenció Primària. Una acció, que pretén donar resposta a les necessitats de mobilitat i de transport que tenen moltes persones a Deltebre, especialment la gent gran, i que dificulten l’accés al CAP i a altres serveis municipals.

“No podem deixar cap ciutadà privat de drets i de serveis públics, per això aquesta xarxa de transport estarà feta a mida de les persones més vulnerables i que necessiten una especial atenció de l’Ajuntament” ha afirmat el candidat de la formació Joan Alginet. En aquest sentit, i dintre de l’eix 2, que aborda el Benestar, l’esport i l’educació els republicans volen posar l’accent en les persones i han expressat que “el nostre objectiu és aconseguir un municipi cohesionat i igualitari, que inverteixi en el benestar de les persones des de totes les vessants, sempre buscant la solució als problemes de desigualtat i vulnerabilitat”.

Aquest eix inclou les accions de benestar, esport i educació, però també polítiques feministes i LGTBI+, accions en benefici de la interculturalitat i el benestar animal.  En matèria esportiva els republicans proposen un ambiciós Pla que contemplarà canviar la gespa artificial de les instal·lacions esportives Josep Maria Torres i Camp Nou, així com habilitar els vestuaris de les dues instal·lacions amb calefacció. A més, habilitaran un camp annex a cada instal·lació. A més, Alginet ha afirmat que prioritzaran el Complex Esportiu, les instal·lacions Claudio Flores i el Parc del Riu per projectar i impulsar la pràctica esportiva a Deltebre.

En l’àmbit educatiu, els republicans s’han compromès a construir nous vestidors al Casal de l’Esport “Lo Salat” i milloraran l’oferta i la qualitat de les activitats extraescolars de caràcter formatiu entre altres mesures. “El nostre projecte de govern, que compta amb més de 200 accions, té una especial atenció a les polítiques de benestar, educatives i esportives, perquè són les que actuen sobre les persones més vulnerables i que requereixen la nostra atenció” ha sentenciat el candidat.

 

Convertir el Mas de Pasqual en un museu

Una altra de les propostes que ha fet ERC és la de convertir el Mas de Pasqual, en un museu sobre els orígens del Delta i de Deltebre. Aquest anunci s’ha fet en el marc de la presentació de l’eix 3 del programa dels republicans que parla d’Entitats, participació ciutadana i patrimonii on el candidat republicà ha presentat les accions previstes en aquestes àrees.

Per Alginet, preservar i protegir el patrimoni local hauria d’haver estat una prioritat, per això “es necessari convertir el Mas de Pasqual en un museu etnològic que expliqui a les noves generacions i als que ens visiten quin es el nostre origen com a delta i com a poble”. Alginet ha explicat que el seu objectiu és “convertir aquesta zona emblemàtica als Hortets en el quilòmetre zero de la nostra història, com a punt de partida de tots els actius que tenim i per convertir aquest equipament en seu del Consell Municipal  de la Cultura i les Arts  i del Centre d’Estudis Tirant lo Rall”.

Pels republicans, Deltebre necessita un museu que expliqui l’origen del Delta i per extensió del propi municipi, ja que a les portes de complir mig segle d’autonomia política, cal posar en valor els fonaments dels nostres orígens que ens ajudaran a mirar amb determinació al futur.

En el cas de les entitats, el candidat d’ERC ha expressat que “volem unes entitats empoderades, dinàmiques i participatives que liderin el municipi, que vagin davant del govern i de l’Ajuntament” per això s’ha compromès a “augmentar la partida de subvencions a entitats i modificarem els criteris d’atorgament, fent tan fàcil com puguem els tràmits i l’accés”.

Respecte a la participació ciutadana, Alginet ha ressaltat que una de les seves prioritats serà “la dinamització i promoció del voluntariat, així com  consultes ciutadanes en temes importants com pressupostos municipals o obres públiques”. A més, modificaran el Reglament Orgànic Municipal per tal que la ciutadania pugui intervenir als plens municipals i crearan la regidoria de la Societat Digital.