Del 3 al 16 de juliol torna a celebrar-se el festival Deltebre Dansa que enguany complix els 18 anys. El certamen ha arribat a la majoria d’edat i ho ha fet consolidat com un festival de referència internacional en dansa contemporània, circ i arts escèniques. En l’edició d’enguany el festival celebrarà la majoria d’edat amb els elements més característics del certamen: més de 200 ballarins d’arreu del món als tallers professionals;  la icònica carpa de circ que es tornarà a muntar al Parc del Riu; i amb una programació d’espectacles diaris que suma més d’una trentena de propostes.

Així, el festival Deltebre Dansa tornarà enguany a escena amb els seus tres principals eixos: la formació, la programació artística i el retorn social.  Pel que fa als tallers de formació per a professionals, enguany participaran al Deltebre Dansa 280 ballarins de 48 nacionalitats diferents i comptaran amb professorat de prestigi internacional amb noms com Akram Khan (Regne Unit), Wim Wandekeybus (Bèlgica), Jasmin Vardimon (Regne Unit) i Lali Aygudé (Catalunya), entre d’altres .

Pel que fa a la programació d’espectacles, tornarà a muntar-se la carpa de circ amb capacitat per 900 espectadors i del 3 al 16 de juliol s’ha programat una trentena d’espectacles d’avantguarda de dansa, circ i  arts escèniques. Destaca l’espectacle inaugural de la companyia Defracto, l’espectacle ‘Epic Dermis’ de Maura Morales, o l’espectacle GOLD de la companyia de Roberto Olivan.

En el marc del tercer eix del festival, el retorn social, hi haurà tallers d’iniciació per a la població local, la creació Deltebre Dansa, a més, de la Nit Solidària i del Circ –el 6 de juliol- i la Nit Animal, a benefici de diferents protectores i en la que s’ha programat una batalla de danses urbanes (Open Nigt Show) amb diferents artistes convidats.

Roberto Olivan ha valorat molt positivament tot el recorregut fet en estos 18 anys de festival i insisteix que encarA hi ha molt de futur i camí per recórrer.

El festival Deltebre Dansa permetrà convertir durant 15 dies el municipi de Deltebre en l’epicentre internacional de la dansa i el circ contemporanis. Així ho destacava l’alcalde de Deltebre Lluís Soler en la presentació del festival que ha tingut lloc este dimecres 21 de juny:

Les entrades per als espectacles del Deltebre Dansa ja estan a la venda al preu de 5 euros a la web del festival (aquí). Pel que fa a la Nit Solidària i del Circ, una de les més esperades del festival, eEnguany tindrà lloc el dijous 6 de juliol amb l’artista performer Kerol com a mestre de cerimònies.

Consulta tota la programació