L’Associació Cultural Sant Jordi de  l’Ampolla organitza per als dies 27 i 28 d’octubre dues jornades de  ponències per celebrar el 10è aniversari de les Jornades per la Pau Federico  Mayor Zaragoza que enguany giraran entorn els conflictes sòcioambientals. Entre els experts convidats hi  destaquen Tomàs Molina, cap de Meteorologia de TV3; Pedro Arrojo,  relator especial sobre els drets humans a l’aigua potable i sanejament a Nacions Unides; Esteban Beltrán, director d’Amnistia Internacional a Espanya; Susanna Abella, membre de la Plataforma en Defensa de l’Ebre; Javi Raboso, sociòleg, activista i responsable de la campanya de Democràcia  i Cultura de Pau a Greenpeace Espanya; i Pere Quintana, director de  l’Observatori de l’Ebre. 

L’entrada és gratuïta, però és necessari inscriure-s’hi prèviament al telèfon  977 460216 en horari de dilluns a divendres, de 9 a 13 hores i de 16 a 19  hores. Enguany tindran lloc a sala de plens de l’Ajuntament de  l’Ampolla i totes les xerrades es  podran seguir pel Canal de Youtube de l’Ajuntament de l’Ampolla.

 

Programa de xerrades

Divendres 27 d’octubre: 

19 hores: Benvinguda i acte institucional a càrrec de Francesc Arasa, alcalde de l’Ampolla; Sofía Herrero Rico, coordinadora de la Càtedra UNESCO de  Filosofia de la Pau de la Universitat Jaume I; Ernest Plans Colomé, president  de l’Associació Cultural Sant Jordi; i Federico Mayor Zaragoza. 

19.30 hores: Impactes en el canvi climàtic i la relació entre l’home i el cicle  de l’aigua, a càrrec de Pere Quintana, director de l’Observatori de l’Ebre. 

 

Dissabte 28 d’octubre: 

9.45 hores: Conflictes socials i l’aigua, de la mà de Pedro Arrojo, relator  especial sobre els drets humans a l’aigua potable i sanejament a Nacions  Unides; i de Susanna Abella, membre de la Plataforma en Defensa de l’Ebre. 

12 hores: Defensors dels drets humans que lluiten per la integritat del medi  natural, a càrrec d’Esteban Beltrán, director d’Amnistia Internacional a  Espanya. 

16.30 hores: Reptes i propostes per a la transició energètica, de la mà de  Xavi Jiménez, president del grup d’estudi i protecció dels ecosistemes  catalans del GEPEC-EdC; i de Javi Raboso, sociòleg, activista i responsable  de la campanya de Democràcia i Cultura de Pau a Greenpeace Espanya. 

18.30 hores: Afectacions en el clima de les Terres de l’Ebre a causa del canvi  climàtic, a càrrec de Tomàs Molina, cap de Meteorologia de TV3.

 

Foto: Wikipedia