L’Ampolla ha estat distingida amb una Flor d’Honor del moviment Viles Florides. Aquest és un reconeixement de la Confederació Ornamental de Catalunya (CHOC) als municipis que treballen per a la millora dels seus espais verds urbans i enjardinats i per a la qualitat de vida dels veïns i veïnes, així com la conscienciació social envers les polítiques de sostenibilitat ambiental.
El  municipi es va adherir a les Viles Florides gairebé fa un any, el mes de novembre de 2022, convertint-se en aquell moment en la tercera població de la comarca del Baix Ebre en sumar-se al projecte.
Pel que fa al reconeixement, el jurat de Viles Florides té en compte, a l’hora de puntuar cada vila, aspectes com el patrimoni vegetal i paisatgístic. Així, es valora la relació entre l’espai verd i el nombre d’habitants, la relació entre els recursos destinats al manteniment i la superfície verda i enjardinada, la diversitat floral, la funcionalitat dels espais verds, la integració paisatgística, la singularitat dels espais, l’estat de manteniment, l’existència d’un inventari de patrimoni vegetal, la qualitat dels subministraments vegetals, la selecció d’espècies o l’estètica. També es té en compte el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat a través de variables com la gestió de l’aigua, els programes de control de plagues i malalties, la neteja i gestió de residus o la qualitat de mobiliari urbà.