El tirador de Sant Jaume d’Enveja, Gerard Gonell, va ser decisiu per a la selecció espanyola a la Copa del Món per equips disputada al Mobiliar Arena de Berna, a Suïssa. Gonell, després de no va participar en les dues primeres eliminatòries, va entrar en acció en la tercera confrontació amb  la selecció espanyola per liderar la reacció del combinat hispà.

Després de quedar exempta en la primera, la selecció espanyola va superar en la primera a Hong Kong per 38-36, perdent amb Kazakhstan 45-35, amb un equip format per Juan Pedro Romero, Manuel Bargues i Álvaro Ibáñez. En el quadre per la lluita del novè al setzé lloc, Gerard Gonell va entrar en acció en lloc de Juan Pedro Romero, imposant-se a Alemanya per 45-27, amb un balanç favorable de puntuació de 18-14 en les tres confrontacions disputades. Després va ser decisiu davant Ucraïna, intervenint en l’últim duel, que va començar amb l’equip espanyol per darrere 30-23, protagonitzant la gran remuntada davant Jevgen Makiienko, per certificar el triomf espanyol 36-35, després d’un parcial favorable de 13-5. Així,  Espanya va finalitzar en novena posició, sumant uns punts molt importants per al rànquing olímpic, que situen al combinat hispà en els llocs que atorga la classificació per a París 2024.

En la competició individual, Gerard Gonell va obtenir 4 victòries i 2 derrotes en la seua pole, perdent en la fase d’eliminació directa amb el belga Aurele Favre. També va competir Eugeni Gavaldà, amb 2 victòries i 4 derrotes en la pole, perdent en l’eliminatòria amb l’hongarés Gergely Kovacs.

Amb la puntuació obtinguda a la Copa del Món de Berna, el combinat espanyol se situa en els llocs que atorga la classificació per disputar la competició per equips d’esgrima en la modalitat d’espasa a París 2024.

Font: Ebresports