L’Espai de Creació L’Obrador i el Deltebre Dansa estaran presents a  Canal, la trobada professional del Centre National de la Danse (CND) de París. Hi serà els dies  25 i 26 de gener, i forma part de la delegació de Catalunya que  enguany la convidada d’honor de la trobada Canal, un esdeveniment professional centrat en la promoció de projectes de dansa d’artistes i coreògrafs obert a professionals francesos i internacionals.

Des del 2020, Canal convida estructures internacionals a unir-se als centres de creació, festivals i equipaments culturals francesos que participen a l’esdeveniment. En aquest sentit, Canal acull en esta edició sis estructures destacades de l’escena coreogràfica catalana, cadascuna de les quals convida dues companyies en diferents etapes del seu recorregut artístic: Danseu Festival (Raquel Gualtero i Wonderground),  Fira Tàrrega (Big Bouncers i Moon Ribas & Quim Girón), Graner (Janet Novás i Søren Evinson), La Caldera (Pol Jiménez i Georgia Vardarou), L’Obrador Deltebre Dansa (Lali Ayguadé i Pau Aran) i El mercat de les Flors (Joaquín Collado i Paloma Muñoz).

El talent de la dansa catalana, obert al món

Canal ofereix en un espai-temps compartit, una nova forma de visibilitzar els projectes i els artistes a qui dona suport. Cada companyia és lliure de triar el format de presentació del seu projecte: breus extractes, projeccions, presentacions orals… Els projectes creatius es poden presentar en diferents etapes: en creació, a la recerca de mitjans de producció o fins i tot finalitzats i que cerquen distribució. Canal esdevé així un espai d’intercanvi i networking entre els artistes i programadors presents.

En el marc de Canal 2024, Catalan Arts coorganitza un aperitiu de networking que permetrà a programadors, artistes i professionals catalans, francesos i internacionals intercanviar, en un ambient informal, sobre el sector de la dansa, així com compartir impressions sobre el treball de les companyies catalanes convidades.