Sant Jaume d’Enveja ha ratificat la sortida del consistori del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre. En la sessió plenària extraordinària d’este passat dilluns 22 de gener es va ratificar, amb el vot a favor del govern municipal, la resolució d’Alcaldia signada el passat 29 de desembre de 2023, en el qual l’alcaldessa Teresa Solsona, comunicava la decisió de deixar de formar part del Consorci del Museu a efectes del 31 de desembre del 2023. El govern municipal ha reiterat que es tracta d’una decisió de base econòmica, ja que considera que no hi ha suficient retorn per part del Museu a l’aportació anual que fa el consistori i que és de 4.000 euros..

En contra de la decisió va votar el Grup Municipal del PSC, ja que creuen que des del Consorci s’ofereix una gran quantitat de serveis al municipi com ara cessió de material, assessorament, exposicions o xerrades. A més la regidora socialista, Mònica Colàs, va explicar, també que al Museu es conserven diferents peces del patrimoni local amb les condicions idònies .És per això que la regidora va expressar el seu neguit per si cal traslladar tot este patrimoni:

Des del govern municipal van explicar que, de moment, no caldrà retirar tot este material de les instal·lacions del Museu i han assegurat que en cas de fer-se es farà amb totes les garanties. Josep Subirats, regidor de Cultura, va reiterar que el govern municipal és conseqüent amb la decisió que va prendre el passat desembre i reitera que no considera suficient els serveis que rep des del Museu de les Terres de l’Ebre:

Cal recordar que l’Ajuntament de Sant Jaume fa una aportació anual de 4.000 euros al Consorci. L’alcaldessa, Teresa Solsona, va reiterar davant del plenari que mantenen la porta a incorporar-se de nou al Consorci a partir de l’any que ve si milloren les condicions:

Al Ple de Sant Jaume també es va aprovar les bases dels pressupostos participatius per fer que la ciutadania pugue decidir a quines accions destina part del pressupost d’inversions.