és dimarts 20 d’abril, i la notícia que ocupa avui la majoria de portades dels diaris és la creació de la superlliga, una competició continental alternativa en la que hi prendrien part 12 clubs, entre els quals el Barça i el Madrid, que ha revolucionat el futbol europeu, i no necessàriament de manera positiva. La clau de volta de tot plegat són els diners, en concret el control de qui, com i quants se’n reparteixen.
Els clubs poderosos ja fa temps que es queixen a les institucions futbolístiques que no els agrada el model vigent fins ara. La pandèmia ha posat els clubs sota este model contra les cordes econòmicament i ja no poden sostenir les despeses de la manera que havien programat als seus plans econòmics. La UEFA i la FIFA no els fan fet cas i els 12 clubs, han tirat pel dret. Molt bé, podria ser una situació més de descontentament, però estem parlant d’una superlliga el president de la qual és el totpoderós Florentino Pérez. Ben bé podria ser la Lliga del mal d’una pel·lícula de superherois. Però el Barça també hi és, això vol dir dos coses: que es confirma la delicada situació econòmica del club i que l’enemic al camp, no té perquè ser un enemic als despatxos. Veurem com avança tot plegat, però una competició en la que cada partit fos amb un equip de fora, al principi seria interessant, però després, i més bé prop que tard, acabaria cansant per repetitiva. I això seria matar la gallina dels ous d’or. No crec que siguin tan estúpids de fer això i, des del meu humil punt de vista, la declaració de creació de la superlliga és el que en els jocs de cartes i atzar s’anomena un farol. Ara, la FIFA i LA UEFA no s’arronsen i han dit que els jugadors que juguin esta lliga no podran participar ni en mundials ni champions ni competicions internacionals. Bé, esta súper lliga fa pinta de superserial que ens mantindrà enganxats uns quants dies, segur.
Mentrestant, nosaltres, avui, hem fet un Recapte en el que hem anat al Rebost, amb Gustavo Turon per conèixer Roger Margalef, un jove talent de les nostres terres, sommelier del restaurant Compartir de Cadaqués.