El Consell d’Alcaldes del Baix Ebre ha arribat a un acord per a distribuir els costos de tractament de la mosca negra entre els ajuntaments afectats, que a partir d’ara hauran d’aportar el 25% del finançament, tal i com ja es ve fent amb els tractaments del mosquit al delta de l’Ebre. 

La campanya de tractaments de la mosca negra es va iniciar ja la setmana passada amb el primer dels tractaments a realitzar enguany i en el cas del mosquit, des del COPATE s’està treballant per poder ampliar el número de tractaments als arrossars, sobretot a finals d’estiu. L’any passat ja es va sumar un quart tractament -al tres que es venien realitzant- i per enguany es deixa la porta oberta a fer-ne un cinquè en cas que sigui necessari. Toni Gilabert, és el president del Consell Comarcal del Baix Ebre:

La distribució dels costos del tractament de la mosca negra es faran tenint en compte en un 50% el pes total dels habitants de cada municipi, en un 25% es valorarà la façana fluvial, un altre 25% correspondrà a un import fix i, finalment, també s’ha establert que el pagament el faran els pobles que es troben dins una distància de 5 km de la llera del riu, que és on es fa l’actuació.