Representants de l’Ajuntament de l’Ampolla, acompanyats pel cap del Servei Provincial de Costes, Antoni Espanya, han visitat el Laboratori d’Enginyeria Marítima de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC )per a conèixer els projectes d’investigació en marxa sobre l’ús de la posidònia com a mètode de lluita contra la regressió.

Cal recordar que a l’Ampolla s’està duent a terme este hivern una prova pilot a la platja de Cap Roig on s’ha fet servir la posidònia com a element de retenció de la sorra. A més, la posidònia recollida a la platja de l’Arenal el passat mes de setembre s’ha fet servir a la platja de la Marquesa. Des de la UPC els van exposar els resultats de l’aplicació d’este mètode a diferents punts del litoral català i els procediments a seguir perquè l’efecte sigue òptim.

A més, des de la Universitat han mostrat també gran interès per la prova pilot que s’ha dut a terme aquest hivern a la platja de Cap-Roig amb la barrera de posidònia morta i s’han compromès a fer-ne un seguiment per conèixer els resultats quan hage passat l’actual període de temporals. Sebastià Castañeda és el regidor d’infraestructures del Litoral de l’Ajuntament de l’Ampolla:

Un altre dels temes que es va tractar durant la visita va ser la fragilitat de la zona de l’Arenal i les possibilitats per recuperar la platja. A la visita al Laboratori d’Engiyeria Marítima de l’Escola de Camins, Canals i Ports de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya, van poder assistir l’alcalde de l’Ampolla,Francesc Arasa,  acompanyat pel regidor d’Infraestructures del Litoral, Sebastià Castañeda, i el regidor de la Via Pública, José Luís Pitarque,a més d’Antoni Espanya, cap provincial de Costes de l’Estat, i Manel de la Vega, senador del PSC. Duran tla visita els van acompnyar  els investigadors de la UPC, Agustín Sánchez-Arcilla i Vicenç Gràcia.