La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre ha assegurat la campanya de reg per enguany al delta de l’Ebre. Esta setmana s’ha reunit la comissió de desembassament de Mequinensa i les previsions d’emmagatzematge d’aigua d’este pantà, el més gran de la conca,  permeten ja garantir els cabals ambientals i tots els usos del tram final del riu fins a la tardor. Just avui el pantà de Mequinensa es troba al 94% de capacitat amb un total de 1.298 hm3 d’aigua embassada.

La notícia ha estat molt ben rebuda pels regants del delta de l’Ebre que l’any passat van patir restriccions de fins al 50% de la concessió a causa de la sequera. A més, pels volums embassats els regants expliquen que esperen una molt bona campanya en dotació d’aigua, després de dos estius consecutius amb problemes per la sequera.  Així ho ha avançat Javier Casanova, president de la Junta de Govern de la Comunitat de Regants de l’Esquerra de l’Ebre:

Segons la CHE, l’aigua embassada a hores d’ara al pantà de Mequinensa, més les previsions de desgel de la primavera, permetran arribar a l’estiu amb el pantà al 90% de capacitat, el que permet garantir tots els usos , com a mínim, fins a la tardor. Cal recordar que el Canal de la Dreta de l’Ebre té una concessió del 27m3/s i el de l’Esquerra de 19m3/segon.