Camarles celebrarà al mes d’octubre una fira dedicada a la xocolata, una de les poques que se celebren a tot Catalunya. Serà una fira on diferents pastisseries i productors de xocolata podran exposar i vendre els seus productes i també hi haurà xerrades, demostracions en directe i tallers al voltant del món de la xocolata.

El per què d’una fira de xocolata a Camarles, cal buscar-la en dos noms propis: el de Marin Navarro, de la pastisseria Germans Marins, que és un dels grans productors de xocolata a l’engròs de Catalunya; i el de Paula Rue, una jove estudiant de Camarles que s’ha endut recentment el quart premi en el concurs de joves promeses Generación Belcolade, que cercava el millor xocolater júnior de l’Estat. Així ho ha explicat el regidor de Fires de l’Ajuntament de Camarles, Sergi Curto:

El pastisser, Marin Navarro, ha explicat que Camarles ja és conegut com el poble de la xocolata en el sector de la pastisseria i creu que la fira tindrà molt bona acollida:

La fira del xocolata se celebrarà els dies 11, 12 i 13 d’octubre a Camarles. Hi ha previst instal·lar una carpa de gran format amb espai per a estands i un escenari per a demostracions i xerrades sobre el món de la xocolata. Una de les protagonistes serà Paula Rue, que s’ha proclamat la quarta millor jove xocolatera de l’estat:

L’Ajuntament de Camarles presentarà més endavant el programa d’esta primera fira dedicada a la xocolata.