Des d’aquest divendres 9 de juliol i fins al pròxim 1 d’agost, el musclo serà el principal protagonista de la cuina dels restauradors de Deltebre. En aquest sentit, fins a 17 restaurants participaran en les Jornades Gastronòmiques del Musclo oferint diferents menús degustació, que oscil·len entre els 23 € i els 65 €, i tapes que ja es poden consultar a la pàgina web de l’Ajuntament de Deltebre.
La regidora de Personal i Acció Comercial, Ingrid Santiago, ha valorat molt positivament la participació dels 17 restaurants i bars i ha explicat que “demostra la consolidació i projecció d’unes jornades que ens permeten posar en valor, per una banda, el producte local, per altra banda, la cuina del territori, i que a més a més ens permeten dinamitzar l’economia i oferir més oferta i oportunitats als veïns i veïnes com també a la gent que ens està visitant durant aquests dies d’estiu”.
Paral·lelament, i més enllà de la promoció dels restaurants participants, en aquesta edició també es vol facilitar que la ciutadania cuine el producte a casa seua, per es dona protagonisme a 7 peixateries que participen en les jornades i que sortejaran diferents productes mitjançant un concurs d’Instagram.
El musclo és un dels mol·luscs més apreciats del Delta. Destaca pel seu sabor i per la consistència de la seua carn. La seua qualitat es deu a la riquesa biològica de les seues aigües, fruit de la barreja d’aigua dolça i salada. És un gran aliat alimentari contra l’anèmia i el control del pes gràcies a la seua quantitat de proteïnes d’elevada qualitat, el ferro de fàcil absorció i el baix contingut en greixos. També és font de vitamines i minerals, com ara la vitamina B12 i el iode, que regulen el nivell d’energia i el correcte funcionament de les cèl·lules.